Sinds 2010 groeit Samsonite in Oudenaarde elk jaar met bijna 10 tot 15 procent. Gevolg: een chronisch plaatsgebrek.

Daardoor moest de multinational op een gegeven moment ruimte huren in niet minder dan zes externe magazijnen. Maar dat is verleden tijd, want enkele maanden geleden werd de Priorij ingehuldigd, een volautomatisch hoogbouwmagazijn van waaruit de vier bestaande magazijnen bevoorraad worden.

Samsonite automatisch hoogbouwmagazijn

Voor 800 ton stellingen

De rekken van het nieuwe magazijn komen van stow uit Spiere-Helkijn. “Dit was voor ons een zeer mooie opportuniteit”, vertelt salesmanager Philip Mylle. “Samsonite is wereldwijd bekend als sterk consumentenmerk. Het is voor ons altijd interessant om onze naam aan zo'n speler te mogen verbinden.
Bovendien werken we al jaren samen met Egemin. We voelen elkaar heel goed aan. Dat is een groot voordeel bij moeilijkere projecten op het vlak van timing, techniek of ontwerp. In dit geval werden we al in de conceptuele fase bij het project betrokken en dat levert altijd het beste eindresultaat. Want het komt erop aan om de optimale rekconfiguratie te vinden, zodat de beschikbare ruimte maximaal benut wordt. In eerste instantie blijft het wel altijd onze insteek om op basis van ons uitgebreide standaardgamma tegemoet te komen aan de wensen van de klant.

De priorij bevat voor 800 ton aan stellingen van stow. Toch nuanceert Philip Mylle. “Dat is zeker veel, maar wij produceren in België dan ook 100.000 ton stellingen per jaar voor de Europese markt. Voor onze Aziatische klanten beschikken we over een productiesite in Shanghai waar we ongeveer 30.000 ton op jaarbasis produceren.”