In maart hadden we de jeugd op bezoek.

Enkele weken terug werden we gecontacteerd door de Techniekacademie. We waren verrast te horen wat de Techniekacademie juist inhoudt. Els Callemeyn overtuigde ons:

“De bedoeling is om kinderen van 11–12 jaar in contact te brengen met techniek door middel van leuke doe-activiteiten en bedrijfsbezoeken op woensdagnamiddag. Dit initiatief wist zo in onze provincie reeds meer dan 1.750 leerlingen van de lagere school te sensibiliseren. Zo hopen de initiatiefnemers kinderen reeds op jonge leeftijd warm te maken voor een technische richting of beroepskeuze.”

stow en de Techniekacademie

We juichen dit als op-en-top technisch bedrijf natuurlijk toe!
Bij stow beschikken we over een uitgebreid engineering team. Wie weet zitten tussen de 35 leerlingen die op bezoek kwamen wel onze ingenieurs voor de toekomst!

Na een korte voorstelling van het bedrijf, volgde een rondgang in de afdeling engineering en konden de leerlingen kennis maken met Autocad tekenen in 3D. Dan volgde een wandeling van zowat anderhalf uur door de geautomatiseerde productie van stow. Van het snijden van de moedercoils (grote rollen bandstaal, die tot 25 ton zwaar zijn), tot het maken van de typische stow-profielen en hoe die worden geschilderd, alles kwam aan bod. Zo konden ze met eigen ogen zien hoe onze stow rekken gemaakt worden.

Proficiat aan de mensen die zich engageren voor de Techniekacademie!

Piet Vermeersch
stow International NV