• Smalle gangen palletrek Point-Virgule
  • Palletrek met legborden
  • Hoogbouw palletrekken Point-Virgule

U bent hier

Point-Virgule magazijn op de groei

26 februari 2016

Point-Virgule is een vaste waarde op het vlak van keukenartikelen. Het Belgische merk heeft intussen 15 collecties met als uitblinkers onder andere bamboe en barbecue. Daarnaast is het bedrijf uit Deinze ook importeur van andere kwalitatieve merken.
De laatste jaren is de organisatie al enkele keren uit zijn jasje gegroeid. Om opgewassen te zijn tegen verdere expansie, zijn ze verhuisd naar een nieuwe site in Deinze die de nodige groeicapaciteit biedt. Binnenkort komt daar nog eens 4.000m2 bij met wellicht dezelfde opzet.

Het eerste magazijn dat werd gebouwd telt 1.376 grondplaatsen voor pallets, de stellingen zijn vijf niveaus hoog. Beneden bevinden zich de picklocaties, daarboven de bufferlocaties. In totaal telt het magazijn zo'n 9.115 locaties, waaronder ook kleinere pickplaatsen op legborden. Er worden in totaal 2.000 actieve SKU's opgeslagen. Moeten er kartonnen dozen worden verzameld, dan gebeurt dat met een van de orderpickers van Still, waarbij de medewerker dozen op een pallet zet. Voor het naar boven en beneden brengen van pallets zorgen de twee Aisle Masters. In het magazijn zetten de Aisle Masters pallets tot 8,5m in de rekken.

Streven naar de optimale magazijn lay-out

Op basis van de geleerde lessen wil Point-Virgule tijdens de realisatie van de tweede fase het onderste uit de kan halen. Zo zal het bedrijf van bij het begin van bij het begin samen met Mabo-Lifting en rekkenbouwer Stow de mogelijkheden bestuderen. "Deze keer willen we de gangbreedte zo optimaal mogelijk benutten. In principe volstaat 1,90m maar misschien is het voor onze chauffeurs comfortabeler om toch 2m te hanteren. Dat zullen we vooraf moeten uittesten. We willen ook zo weinig mogelijk plaats verliezen door windverbanden, waar we in ons huidige magazijn te kampen mee hebben."

Met de komst van de extra magazijnruimte gaat Point-Virgule de toekomst positief tegemoet. "We hebben nu eindelijk de plaats om te groeien."

BijlageGrootte
192 KB