U bent hier

DAHER vond de ideale opslagoplossing bij Stow

De Franse Groep DAHER is een internationale toeleverancier voor industrie en diensten. Dit Europese bedrijf ontwikkelt, produceert en implementeert geïntegreerde oplossingen voor diverse sectoren, zoals luchtvaart, defensie, kernenergie en industrie. Met vestigingen in 14 landen en een netwerk van partners in 70 landen is het bedrijf een belangrijke speler op de internationale markt.

DAHER heeft een sterke reputatie in de vliegtuigbouw en andere spitstechnologische sectoren. Het bedrijf construeert niet alleen complete vliegtuigen en helikopters voor zakelijk en militair gebruik, maar ook hoogtechnologische onderdelen en structuren voor de luchtvaart. Daarbij hoort een grote expertise op het gebied van engineering, onderhoud en logistieke diensten.

Ook wat kernenergie betreft heeft DAHER een zeer ruime ervaring. Het bedrijf biedt innovatieve totaaloplossingen voor de nucleaire sector, van de bouw van kerncentrales en andere installaties tot technische ondersteuning op alle terreinen, inclusief de ontmanteling, maar ook de conditionering, de verwerking en het transport van splijtstoffen volgens alle veiligheidsvoorschriften.

Defensie en industrie vormen de 3e en de 4e pijler van de Groep. Enkele opvallende uitschieters zijn de productie van het Multi Mission Aircraft en de fabricage van containers en shelters voor internationale militaire acties en vredesoperaties. Aan de sectoren defensie en industrie biedt DAHER vooral geavanceerde oplossingen op basis van doordachte concepten en hoogwaardige metalen en composietmaterialen.

Stow realiseerde voor DAHER een state-of-the-art opslagsysteem in de vestiging Florides te Marignane nabij Marseille. De werken werden aangevat op 4 oktober 2010 en afgerond op 23 februari 2011. Het magazijn bestrijkt een totale oppervlakte van niet minder dan 44.000 m² en is onderverdeeld in 8 cellen. DAHER koos voor een uitgekiende combinatie van drie systemen: Pal-rack palletstellingen, stellingen met draagarmen voor lange goederen en Stowshelf legbordstellingen voor kleine goederen.

De voordelen van deze combinatie zijn duidelijk. Pal-rack maakt het mogelijk voor bepaalde pallets te werken met turret trucks in smalle gangen en met een flexibele orderpicking volgens een automatisch geleidingssysteem. Voor de behandeling van grote pallets en omvangrijke dozen zijn er brede gangen met draagarmstellingen en worden multidirectional trucks ingezet. Onder de palletstellingen werden Stowshelf legborden met roosters geïnstalleerd voor de opslag van niet-gepallettiseerde goederen.

Bij DAHER in Marignane wordt een grote verscheidenheid aan goederen verwerkt. Stow droeg met deze doeltreffende, klantgerichte combinatie bij tot de optimale afhandeling van de gedifferentieerde in- en uitgaande logistieke stromen. Waarom koos DAHER voor Stow? Het antwoord van de klant is kort en krachtig: omdat deze oplossing beantwoordt aan de hoge eisen van DAHER inzake kwaliteit en efficiency.

Terug naar overzichtOfferte aanvragen