Stow’s mobile racking system

U bent hier

Dankzij mobiele stellingen loopt alles bij Maier Spedition op wieltjes

Maier Spedition is een pionier in de Duitse wegtransportsector. Het bedrijf bestaat al sinds 1927 en heeft vandaag een uitgebreid logistiek centrum in Singen. Maier Spedition werkt samen met tal van professionele partners, zowel in Duitsland als in andere Europese landen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid vrachtwagenpark dat beantwoordt aan alle behoeften van de transportmarkt, met diverse types trucks die voldoen aan de strengste eisen op het vlak van technologie en milieu.

Maier Spedition is een gewaardeerde partner in het CargoLine-netwerk. CargoLine telt momenteel reeds 45 partners die actief zijn over heel Duitsland. Het zijn allemaal gerenommeerde transportbedrijven met een sterke knowhow gericht op het oplossen van de meest diverse logistieke problemen. Elk van deze bedrijven werkt in overeenstemming met de DIN ISO 9001:2008 en 14001 normen en voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.

Stow installeerde voor Maier Spedition in de periode september-november 2011 een mobile racking-systeem, verdeeld over twee units. Dit geavanceerde systeem bestaat uit een reeks palletstellingen met automatisch verrijdbare onderstellen op rails. De afmetingen van het systeem bedragen 35 m bij 85 m en de hoogte is 7,5 m. Door deze installatie werd de totale capaciteit van het gebouw uitgebreid tot 8.816 palletplaatsen, wat overeenstemt met een capaciteitstoename van niet minder dan 30%.

Armin Herlan, Technical Manager bij Maier Spedition, licht de keuze voor dit systeem toe: “In deze units gaat het voornamelijk om de opslag van enerzijds motoren voor bouwmachines en anderzijds biologische wijnen. We hebben gekozen voor een mobiel systeem omdat dit de mogelijkheid biedt alle gangen naar behoefte te openen en te sluiten. De belangrijkste overweging bij deze keuze was uiteraard dat we binnen de beschikbare ruimte zoveel mogelijk palletplaatsen wilden realiseren.”

Het is duidelijk dat met deze verrijdbare stellingen veel ruimte wordt bespaard en dat de capaciteit sterk wordt opgedreven. Toch vragen sommige mensen zich misschien af of zo’n automatisch stellingensysteem wel 100% veilig is. Wat als er nog een medewerker tussen de stellingen aan het werk is en de gang zomaar ineens zou dichtgaan? Armin Herlan verduidelijkt dat alles goed doordacht en veilig is: “Stow overtuigde ons van de hoge productkwaliteit, ook op het vlak van de veiligheid.” De afstandsbediening en vooral de foto-elektrische beveiliging verhinderen dat een stelling in beweging kan komen wanneer er zich nog mensen of voorwerpen in de gang bevinden.

Waarom koos Maier Spedition voor Stow als storage solution provider? Armin Herlan: “Stow bood ons de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zeer belangrijk was ook de vakkundige ondersteuning in de planningfase. Ik heb niets dan lof voor het team dat verantwoordelijk was voor deze realisatie. Ook over de snelle uitvoering en de correcte oplevering zijn we zeer tevreden. Alles verliep volgens schema en alles functioneert elke dag weer probleemloos.”

Terug naar overzichtOfferte aanvragen