Mezzanine magazijnvloeren Docdata

U bent hier

Docdata koos voor praktische legbordstellingen over vier niveaus van Stow

Docdata is een internationale groep met vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1976 en was lange tijd actief als producent van cd’s en dvd’s. In het jaar 2000 startte Docdata zijn e-commerceactiviteiten, om zich in 10 jaar tijd te transformeren tot een volwaardige e-commerceonderneming.

Vanuit eigen magazijnen verzorgt Docdata logistieke diensten voor een waaier van bedrijven die actief zijn op het internet. Dit gaat van webshops tot een uitgebreide dienstverlening op het gebied van fulfilment. Docdata biedt zijn klanten een full service e-commerce oplossing. Daarbij horen voorraadbeheer, orderpicking, verpakking, personalisatie, carrier management, retourlogistiek, verzending, online marketing en online betalingen. Docdata voert meer dan 100.000 verzendingen uit per dag en is daarmee een van de grootste e-commerceondernemingen in Europa.

Stow realiseerde voor Docdata in Großbeeren bij Berlijn twee magazijnen met legbordstellingen over meerdere etages, met een totale hoogte van 10 meter. De eerste fase liep van juli tot oktober 2010 en de tweede fase van juli tot september 2011. In een hal van ca. 10.000 m² werd een installatie van 5.000 m² met 4 etages gebouwd. Daarna volgde een tweede installatie met een oppervlakte van 2.500 m² in een ruimte van 7.000 m². Het gehele stellingensysteem omvat 34 gangen met 4 etages en meer dan 100.000 legborden, wat overeenkomt met ruim 300.000 dozen.

Stefan van Hoof is Geschäftsführer bij Docdata. Hij verduidelijkt dat in de magazijnen met de stellingen van Stow vooral kleding, schoenen en kledingaccessoires voor één groot internationaal bedrijf worden opgeslagen, om van daaruit te worden verzonden naar diverse Europese landen. Stefan van Hoof: “De keuze voor de klassieke legbordstellingen lag voor de hand. We wilden een praktische, ruimtebesparende oplossing, waarbij we zoveel mogelijk goederen konden opslaan op een zo klein mogelijke oppervlakte. Met dit systeem kon dat, vooral door in de hoogte te gaan. Stow garandeerde ons daarbij een stevige constructie met vier tussenvloeren.” Het Stowshelf systeem is dan ook speciaal geconcipieerd voor de opslag van relatief kleine goederen in hoge magazijnen. Het gewicht kan oplopen tot 230 kg per legbord en de tussenvloeren hebben een jukbelasting tot 4.000 kg.

Waarom koos Docdata voor Stow? Stefan van Hoof laat er geen twijfel over bestaan dat de bijzonder scherpe prijs de doorslag gaf. Maar meteen voegt hij eraan toe: “Ook de kwaliteit van het systeem was natuurlijk een beslissende factor. En voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat we zeer tevreden zijn over de snelheid en de flexibiliteit bij de uitvoering. In de eerste fase waren er enkele probleempjes, maar die werden op professionele wijze opgelost. In de tweede fase liep alles gesmeerd. Het is duidelijk: Stow is een bedrijf dat meedenkt met zijn klanten.”

Vatbaar voor herhaling? Stefan van Hoof: “Jazeker. Wij werken graag samen met een bedrijf dat zich onderscheidt door flexibiliteit, vakkennis en ervaring.”

Terug naar overzichtOfferte aanvragen