Drive-in racking at Cristal

U bent hier

Inrijstellingen garanderen compacte, flexibele opslag bij Cristal

Cristal is de 2de grootste producent van titaniumdioxide ter wereld en een wereldleider op het gebied van titanium. Het bedrijf levert diverse producten en diensten aan een groot aantal verwerkende bedrijven over de hele wereld, met de nadruk op pigmenten. Zo wordt er titaanwit van Cristal aangewend in duizenden afgewerkte producten, van plastic zakken tot vliegtuigen.

Het bedrijf heeft vestigingen in een groot aantal landen, verspreid over 5 continenten. Cristal Belgium is gevestigd in Willebroek. Een oppervlakte van zo’n 5000 m² is hier volledig ingericht voor de opslag en de herverpakking van titaniumdioxide, een wit pigment in poedervorm dat uiterst belangrijk is voor de productie van verven, plastics en papier. Het poeder wordt opgeslagen in big bags van 1000, 500 en 25 kg, die op pallets zijn gestapeld.

In de maanden februari tot september 2010 installeerde Stow bij Cristal een hoogwaardig systeem met inrijstellingen volgens het LIFO-principe (last in first out). Bij deze enkelzijdige inrijstellingen wordt elke stelling van beneden naar boven en van achter naar voren geladen. Bij het uitnemen van de pallets wordt omgekeerd tewerk gegaan. Het systeem maakt een beperkt aantal heftruckgangen mogelijk en garandeert een compacte en veilige blokstapeling in de hoogte. Het resultaat is een optimale benutting van de beschikbare ruimte.

Door het gebruik van big bags met overhang was het noodzakelijk kanalen met ruimere afmetingen en dus ook speciale draagarmen en draagbalken te voorzien. Stow adviseerde het gebruik van deze specifieke afmetingen om ervoor te zorgen dat de verschillende types pallets in alle rekken passen. Belangrijk was ook de toepassing van gegalvaniseerde zijgeleidingen, om te vermijden dat de big bags achter de stijlen zouden blijven hangen en om ze tegen te houden als ze zouden kantelen.

Christal Global werkt met lotgroottes van 25 palletplaatsen. Elke rij is 5 hoog en 5 diep. Daarin moeten de twee pallettypes passen. Het systeem van Stow biedt de gewenste flexibiliteit op het vlak van de combinaties, ook al zijn er weinig producttypes en gaat alles binnen en buiten per lot. Een tweede niet te onderschatten voordeel is vanzelfsprekend de enorme ruimtebesparing.

Stow speelde ook in op de wensen van Cristal door ervoor te zorgen dat alle leggers zich op dezelfde hoogte bevinden. Dankzij de leggers op identieke hoogte kunnen de reach trucks met voorgeprogrammeerde hoogtes werken. Dat is erg handig, het bespaart heel wat tijd en het beperkt ook het risico op schade.

Cristal apprecieerde bij Stow vooral de flexibiliteit en ook de reactiviteit ten overstaan van bepaalde aanpassingen. Zonder de snelle uitvoering te vergeten. Alweer een klant die meer dan tevreden is met het resultaat.

Terug naar overzichtOfferte aanvragen