• Hamann Stow Atlas palletrekken
  • Stow Atlas palletrekken
  • Stow Atlas pallet shuttle

U bent hier

Stow Atlas pallet shuttle bij Hamann International Logistics nv

Bij Hamann International Logistics (Wetteren/Lokeren), realiseerde Stow recent de installatie van een Stow Atlas shuttle systeem, voor een extra capaciteit van ruim 4000 europallets of 3300 industriepallets.
Hamann koos ervoor om 2 shuttles in dienst te nemen, die zowel de euro- en industriepallets kunnen behandelen in de gewenste LIFO-toepassing.

Hamann verzorgt de volledige goederenstroom van haar klanten, van A tot Z. Gaande van wegtransport, over warehousing tot douane-expeditie, enz. Als snelgroeiend logistiek dienstverlener, was de investering in extra opslagcapaciteit voor Hamann noodzakelijk geworden. Dit in functie van de huidige business, maar ook met oog op de toekomst.

Yves Speliers, Operating Director van Hamann, licht de keuze voor het shuttle systeem toe: “Net voor de jaarwisseling werd duidelijk dat wij dringend extra opslagcapaciteit nodig hadden. In eerste instantie dachten wij aan een Drive-In inrijstelling, maar na gesprekken met Stow raadden zij ons al snel het StowAtlas systeem aan. Dit systeem biedt op operationeel vlak als groot voordeel niet meer in de stellingen te moeten rijden. De tijdswinst die dit met zich mee brengt is aanzienlijk. Bovendien is het op logistiek vlak veel flexibeler qua aantal referenties; ieder niveau wordt namelijk apart in- en uitgeladen.”

“Bij gesprekken tijdens en na de kerstperiode hebben we beslist om met Stow samen te werken. Ondertussen zijn we 2 maanden later en stockeren we op dit moment, op half-geautomatiseerde manier, 4000 europallets op een oppervlakte waar er voorheen slechts 1700 stonden.

Het was bij dit project belangrijk dat we snel konden beslissen, dus was een goed uitgewerkt dossier van bij het begin noodzakelijk. Stow had dat snel begrepen en dat speelde mee in onze keuze. Daarnaast speelde het ook een rol dat men als fabrikant van zowel rekken als shuttle op slechts 45 minuten van ons verwijderd is. Ook wat betreft de montage en algemene opvolging na verkoop kunnen wij enkel positief zijn.”

Terug naar overzichtOfferte aanvragen